inspiraties.nl
thema logo

Disneyland Parijs

Disneyland Park

Disneyland Park

Walt Disney Studios

Walt Disney Studios

Disney Village

Disney Village

Disney Hotel New York

Disney Hotels

 

Voor jong en oud is er veel te beleven in Disneyland Parijs. Wanneer je de parken/hotels van Disneyland binnengaat kom je in een andere wereld. Een sprookjesachtige wereld met tekenfilmfiguren en attracties als "It's a small world" (reis om de wereld uitgebeeld door poppen), maar ook heftige attracties als de Space Mountain: Mission 2 (achtbaan) en The Twilight Tower of Terror (hele snelle lift).


Disneyland Parijs bestaat uit 2 parken:

  • Disneyland Park
  • Walt Disney Studios

Beide parken zijn zeker een bezoek waard. Wanneer je beide parken rustig wilt bezoeken is het raadzaam om meer dan 1 dag te gaan, zodat je voldoende tijd hebt om de parken te ontdekken.

 

Naast de beide parken is er ook nog Disney Village. Dit is een amusementsdorp, waar je onder andere restaurants, bars, shows en bioscopen kunt vinden.


Er zijn 7 Disney hotels, waarvan 6 hotels een gratis pendeldienst hebben van het hotel naar de parken. Ieder hotel heeft zijn eigen thema. Wanneer je verblijft in één van de Disney Hotels heb je op veel dagen de mogelijkheid om tot 2 uur eerder toegang te krijgen tot bepaalde delen van Disneyland Park (dit worden de Magische uren genoemd).


Disneyland Parijs ligt ongeveer 30 km ten oosten van Parijs en is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Mailen en delen

Disclaimer inspiraties.nl 2010-2015