inspiraties.nl
thema logo

 

Highlights Parijs 1Highlights 1
 

Dagprogramma voor een stedentrip naar Parijs met de bekendste bezienswaardigheden.

 

 

Start vanaf  station Trocadéro te bereiken met metro6 of metrolijn9. Loop tussen de musea het plateau op en loop hiervandaan naar de Eiffeltoren.

 

Eiffeltoren

Vandaag staat als eerste een bezoek aan de Eiffeltoren op het programma. Een indrukwekkend bouwwerk dat is gebouwd door Gustave Eiffel voor de wereldtentoonstelling van 1889.

 

Vanaf de Eiffeltoren neem je metro6 vanaf station Trocadéro naar station Charles de Gaulle Etoile (eindpunt metrolijn 6).


Arc de Triomphe

Na de Eiffeltoren te hebben gezien, ga je richting de Arc de Triomphe. Wellicht is dit één van de meest bekende triomfbogen ter wereld. Als je bovenop de Arc de Triomphe staat heb je een mooi uitzicht op één van de drukste verkeerspleinen van Parijs.

 

Loop vanaf de Arc de Triomphe de avenue des Champs-Élysées op.


Champs-Elysées

Vanaf de Arc de Triomf loopt de Avenue des Champs-Élysées, één van de bekendste straten van Parijs. Je vindt hier nog steeds dure winkels zoals Louis Vuitton, maar er zijn ook betaalbare winkels te vinden zoals Esprit en Swatch en een Disneywinkel.

Je kunt lunchen in één van de restaurants aan de Avenue des Champs-Élysées of lekker een belegd stokbroodje halen bij één van de broodjeszaken.

 

Wanneer je de Avenue des Champs-Élysées helemaal uitloopt kom je uit op Place de la Concorde.


Place de la Concorde

Place de la Concorde is een mooi plein met de 3200 jaar oude Obelisk uit Luxor, 8 standbeelden en 2 fonteinen. Aan de andere kant van het Place de la Concorde vindt je de Jardin des Tuileries (de tuin van het Louvre).

 

Loop vanaf Place de la Concorde de Jardin des Tuileries in.


Jardin des Tuileries

In dit park vind je vijvers, restaurantjes, een bakker, oudere beelden en moderne beelden. Ook het Musée de l' Orangerie (met onder andere de serie waterlelies van Claude Monet)  bevindt zich in dit park

Voor het Musée du Louvre zie je nog een triomfboog staan: Arc de Triomphe du Carrousel, deze is gebouwd ter ere van de overwinningen van Napoleon.

 

Loop door de Jardin des Tuileries naar het Louvre.

Musée du Louvre

Vervolgens kom je bij het Musée du Louvre met als hoofdingang de glazen piramide. Het Musée du Louvre is een enorm groot museum met 8 verschillende afdelingen van Egyptische Oudheden tot schilderkunst. Het is niet mogelijk om het hele museum in korte tijd te zien. Het is verstandig om vooraf te bepalen welke delen van het Musée du Louvre je wilt bekijken.

 

Neem vanaf het Muséé du Louvre metro1 (richting Chateau de Vincennes) naar station Chatelet .

Op station Châtelet stap je over op metro4 (richting Porte d' Orléans) en stapt uit op station St-Michel.


Quartier Latin

Je bent nu aangekomen bij Quartier Latin. Een wijk met veel restaurantjes (van fastfood tot Franse, Griekse, Italiaanse en Aziatische keuken), waar je gezellig en voor een redelijke prijs kan eten. Dus tijd voor het diner.

Wil je voor of na het eten nog wat gaan drinken, dan zijn er genoeg cocktailbars te vinden.

Mailen en delen

Disclaimer inspiraties.nl 2010-2015