inspiraties.nl
thema logo

Bus Parijs

 

Bus


 

In plaats van de metro kan je ook de bus nemen. De reistijd is echter vaak langer en het is vaak niet duidelijk waar overgestapt moet worden. Wel zie je natuurlijk iets meer van de stad, omdat je boven de grond rijdt.

 

Net als voor de metro is er ook een plattegrond met daarop alle buslijnen (of een combi-plattegrond met de verschillende soorten vervoer).

 

De bussen rijden van maandagochtend tot zaterdagavond van 05.30 – 20.30 uur. Veel bussen rijden ook op zondagen en feestdagen. 's Nachts rijden er Noctilien lijnen (nachtbussen) tot 5.00 uur 's ochtends.

 

Bushaltes zijn te herkennen aan de bushokjes of een paal met daarop de nummers van de buslijnen die bij de bushalte stoppen. Om de bus te laten stoppen moet je aangeven dat je met die bus mee wilt. Er moet altijd voorin de bus ingestapt worden en achterin de bus uitgestapt.

 

Bij het instappen moet je afhankelijk van je vervoersbewijs je kaartje aan de buschauffeur tonen of je kaartje afstempelen in de automaat voorin de bus. Voor de bus kan je dezelfde kaartjes gebruiken als voor de metro en de RER.

 

Voor het uitstappen moet de rode knop ingedrukt worden. Na het indrukken van de rode knop licht de tekst “arrêt demandé” op.

 

Tip: vraag bij het kaartjesloket naar een Plan de poche, dit is een kaartje met alle RER-lijnen, metrolijnen en buslijnen in zakformaat, dat makkelijk mee te nemen is.

Mailen en delen

Disclaimer inspiraties.nl 2010-2015