inspiraties.nl
thema logo

Metro Parijs

 

metropolitainmetrometro

 


 

metro 1233bis45677bis891011121314

 

Er zijn 14 metrolijnen genummerd van 1 t/m 14 (+ 2 korte lijnen, 3bis en 7bis). Iedere metrolijn heeft zijn eigen kleur, zodat de verschillende metrolijnen makkelijk te herkennen zijn.

 

De metrostations worden op straat aangegeven met een bord met Metro, Métropolitain of alleen met de letter M. Op het metroperron moet je altijd een geldig vervoersbewijs bij je hebben.

 

De metro rijdt 7 dagen in de week van 's morgens 05.20 uur tot 's avonds 01.20 uur (zaterdagavond tot 02.20 uur).

 

Het metrosysteem werkt heel makkelijk. Je kijkt welk metrostation je in wilt stappen en welk metrostation je uit wilt stappen. Kijk hierbij naar het nummer en de kleur. Vervolgens plan je met behulp van een kaart met alle metrolijnen je reis van het ene metrostation naar het andere. Het kan zijn dat je één of meerdere keren moet overstappen.

Je moet er goed op letten dat je de metro de goede kant op neemt. Dit kan je bepalen door de lijn te volgen in de richting die je op moet en dan het eindstation van de metrolijn te nemen. Deze staat bij de perrons aangegeven samen met het nummer en de kleur van de metrolijn.

 

Tip: vraag bij het kaartjesloket naar een Plan de poche, dit is een kaartje met alle metrolijnen, buslijnen en RER-lijnen in zakformaat, dat makkelijk mee te nemen is.

Mailen en delen

Disclaimer inspiraties.nl 2010-2015