inspiraties.nl
thema logo

RER Parijs

 

RERRER


 

RER ABCDE

 

Er zijn 5 RER-lijnen van A t/m E (met diverse vertakkingen) met hun eigen kleur, die zorgen voor een snelle verbinding tussen de buitenwijken in het noorden en zuiden en oosten en westen van Parijs.

 

De RER wordt in Parijs gebruikt als een soort metro, met als voordeel dat de RER minder stops heeft . Dus als je begin en eindstation ook een RER-station is kan je beter de RER nemen.

 

Het RER-systeem werkt hetzelfde als het metrosysteem. Je kijkt welk station je in wilt stappen en welk station je uit wilt stappen. Kijk hierbij naar de letter (bij de metro is dit een cijfer) en de kleur. Vervolgens plan je met behulp van een kaart met alle RER-lijnen (en evt.) metrolijnen je reis van het ene station naar het andere. Het kan zijn dat je één of meerdere keren moet overstappen. Je moet er goed op letten dat je de RER/metro de goede kant op neemt. Dit kan je bepalen door de lijn te volgen in de richting die je op moet en dan het eindstation van de RER-/metrolijn te nemen. Deze staat bij de perrons aangegeven samen met de letter en de kleur van de RER-lijn of het nummer en de kleur van de metrolijn.

 

De stations zijn te herkennen aan het teken van de RER, de letters RER in het wit op een blauwe achtergrond.

 

Voor de RER in Parijs (zone 1) kan je dezelfde kaartjes gebruiken als voor de metro. Voor de RER buiten het centrum van Parijs (zone 2 t/m 6) heb je een kaartje nodig dat geldig is tot de betreffende zone. Heb je geen vervoerskaart die geldig is t/m die zone, dan kan je een Billet Ile de France kopen bij het loket of één van de kaartjes automaten. De zones zijn te vinden op de plattegrond met de RER-lijnen.

 

Tip: vraag bij het kaartjesloket naar een Plan de poche, dit is een kaartje met alle RER-lijnen, metrolijnen en buslijnen in zakformaat, dat makkelijk mee te nemen is.

Mailen en delen

Disclaimer inspiraties.nl 2010-2015