inspiraties.nl
thema logo

Parijs met rolstoel

 

Parijs met rolstoel


Rondvaart over de Seine

Het maken van een rondvaart over de Seine met een rolstoel is mogelijk bij Bateaux Mouches. De rondvaartboot vertrekt vanaf Port de la Conférence/Pont de l'Alma (zie plaatje op fototabblad met als herkenningspunt de Arc de Triomphe). De rondvaart duurt ongeveer één uur en kost € 10,- per persoon.

Kijk voor meer informatie op de website van Bateaux Mouches.

De Eiffeltoren

De eerste en tweede etage van de Eiffeltoren zijn met een lift toegankelijk met een rolstoel. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om met een rolstoel naar de derde verdieping te gaan. Er is een gereduceerd tarief voor invaliden en één begeleider.

Het Louvre

Museum het Louvre is toegankelijk met een rolstoel. Het is het leukst om het Louvre in te gaan via de piramide. Dit is ook mogelijk met een rolstoel. Verder zijn er in het Louvre liften aanwezig. Het Louvre is gratis toegankelijk voor invaliden en één begeleider bij het tonen van een invalidenkaart.

Sacré-Coeur

De Sacré-Coeur is toegankelijk met een rolstoel via de achterzijde van de Sacré-Coeur (adres: 35 rue du Chevalier de la Barre). Deze ingang is geopend van 09.30 - 12.00 uur en 14.00-18.00 uur. Wanneer je vooraf wilt aankondigen dat je komt kan dit via telefoonnummer +33 (0)1 53 41 89 00 (het is echter niet noodzakelijk om dit te melden). Er is geen invaliden parkeerplaats bij de Sacré-Coeur, maar je kunt parkeren in de buurt van nummer 35. Op het fototabblad vind je een plattegrondje waarop de invalideningang staat aangegeven met hoe je daarnaar toe kunt rijden (zie pijltjes).

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is mooi te zien vanaf de Champs-Elysées. Het is helaas niet mogelijk om met een rolstoel op het dak van de Arc de Triomphe te komen, aangezien het dak alleen bereikbaar is met een trap.

Notre-Dame

Meer dan 2/3 van de Notre-Dame is toegankelijk met een rolstoel (schip, zijbeuken en dwarsbeuk van de kerk). Alleen naar het koor en de schatten van de Notre-Dame zijn 3 treden, waardoor die niet toegankelijk zijn met een rolstoel. De torens van de Notre-Dame zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Place du Tertre

Place du Tertre ligt op loopafstand van de Sacré-Coeur. De weg is niet helemaal vlak, maar van een soort keien, maar ik denk dat dit geen probleem is voor een rolstoel. Zie fototabblad voor een foto van Place du Tertre waarop je de straat kunt zien.

Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle is toegankelijk met een rolstoel. Er moet wel van tevoren gereserveerd worden, aangezien er om veiligheidsredenen maar maximaal 2 rolstoelen per etage mogen zijn. De benedenverdieping is toegankelijk via een helling van 10%. De bovenverdieping is toegankelijk met een lift (maximale breedte van de rolstoel is 60 cm, mocht je rolstoel breder zijn dan is er een leenrolstoel aanwezig voor personen die over kunnen stappen). Sainte-Chapelle is gratis toegankelijk voor invaliden en één begeleider. Telefoonnummer om te reserveren: +33 (0)1 53 40 60 85

Centre Pompidou

Centre Pompidou is toegankelijk met een rolstoel. De beste ingang is op de hoek van rue du Renard en rue Saint-Merri. Centre Pompidou is gratis toegankelijk voor invaliden en één begeleider.

Tour Montparnasse

De 56e verdieping van Tour Montparnasse is voor 80% toegankelijk met een rolstoel. Je hebt hiervandaan een mooi uitzicht over Parijs door de ramen. Het is niet mogelijke om met een rolstoel naar het dak te gaan, aangezien het dak alleen toegankelijk is via een trap met 60 treden.

Musée d'Orsay

Musée d'Orsay is volledig toegankelijk met een rolstoel. Je kunt het Musée d'Orsay binnengaan via ingang (Entrée) C. Het museum is gratis voor invaliden en één begeleider.

Musée de l'Armée

Musée de l'Armée (legermuseum bij de Dôme des Invalides) is toegankelijk met een rolstoel. Het beste kan je de ingang bij 6 boulevard des Invalides nemen (zie fototabblad voor een afbeelding met de ingangen). Het museum is gratis toegankelijk voor invaliden en één begeleider (wel een kaartje halen bij de kassa).

Mailen en delen

Disclaimer inspiraties.nl 2010-2015