inspiraties.nl
thema logo

Parijs met rolstoel

 

Parijs met rolstoel


Auto

Wanneer je een Europese invalidenparkeerkaart hebt, kun je in Parijs gratis op de invalidenparkeerplaatsen parkeren. Voor een lijst met adressen van invaliden parkeerplaatsen per arrondissement klik hier (klik daarna op Adresse des emplacements par arrondissements).

Ook zijn er in Parijs veel parkeergarages die toegankelijk zijn voor invaliden. Hier moet wel betaald worden voor het parkeren. Om een geschikte parkeergarage te vinden kun je terecht op de volgende website: www.infoparking.com/parking/public/. Je vult een metrostation in (dichtsbijzijnde metrostation staat vaak aangegeven bij bezienswaardigheden) en vult dan in dat je een parkeergarage zoekt die toegankelijk is met een rolstoel (Facilité Handicapé > oui). Vervolgens klik je op Lancer la recherche en dan krijg je een lijstje met parkeergarages in de buurt van het gekozen metrostation.

Een andere website voor het vinden van rolstoeltoegankelijke parkeergarages is: www.parking-public.fr. Hier kun je een adres invoeren en een vinkje zetten bij Places PMR en vervolgens klik je op Recherche.

Bus

De RATP (is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Parijs) geeft aan dat alle buslijnen in Parijs toegankelijk zijn met een rolstoel (dat wil zeggen minimaal 70% van de bushaltes en niet meer dan 2 niet-rolstoeltoegankelijke bushaltes na elkaar). De Balabus, Montmartrobus en Roissybus zijn niet rolstoeltoegankelijk. Zie voor een kaartje met de buslijnen: www.ratp.fr.

 

RER

De RER-lijnen A en B zijn voor een groot deel rolstoeltoegankelijk. Aangezien er wel vaak een hoogteverschil is tussen het perron en de RER. Wanneer je in een rolstoel zit kan je het beste bij aankomst op een RER-station aangeven dat je met de RER wilt reizen. Een medewerker van de RATP (ververvoersbedrijf van Parijs) zal dan indien nodig meelopen en je met behulp van een mobiele plaat die het hoogteverschil overbrugd de RER inhelpen. Wanneer je aan de RATP-medewerker doorgeeft welk station je de RER wilt verlaten, zal hij/zij dit doorgeven aan dat station. Er staat dan bij aankomst op dat station weer een RATP-medewerker klaar om je uit de RER te helpen.

Wanneer je op onderstaande linken klikt kun je zien welke stations van de RER-A en RER-B rolstoeltoegankelijk zijn (zie plaatje met rolstoel bij station):

Overzicht rolstoeltoegankelijke stations RER-A

Overzicht rolstoeltoegankelijke stations RER-B

Metro

Er zijn een paar metrostations rolstoeltoegankelijk, maar de overgrote meerderheid van de stations is niet toegankelijk met een rolstoel. De metro is dus ook absoluut niet aan te raden.

Taxi

Er is een taxibedrijf dat aangepaste taxi's heeft voor het vervoer van personen die in een rolstoel zitten. Je kan bij dit taxibedrijf ook reserveren in het Engels. Kies voor meer informatie op de website www.taxisg7.com voor Private idividuals - you are in Île de France, kies vervolgens voor Discover our services (boven in de menubalk) en dan voor Horizon. Je kunt ook telefonisch een taxi reserveren via telefoonnummer +33 (0)1 41 27 66 99.

Mailen en delen

Disclaimer inspiraties.nl 2010-2015